Lichamelijke opvoeding

Sport

Sport op school, tof zeg!

Gymuitrusting

De gymuitrusting op onze school bestaat uit een rood turntruitje, een zwart of blauw turnbroekje en witte gympantoffels. De leerlingen kunnen het rood turntruitje op school bekomen tegen betaling van 5 euro. Het turnbroekje en de turnpantoffels zijn door de ouders zelf te voorzien. Deze uitrusting zit in een sportzak en blijft op school. Daarom is het aangeraden om alles te voorzien van de volledige naam en voornaam. Voor iedere vakantie (zie rapporten) nemen de kinderen hun sportzak mee naar huis, zodat het turntruitje en het turnbroekje een wasbeurt kunnen krijgen. Na de vakantie de sportzak niet vergeten mee naar school te geven!

sportschoenen/turnpantoffels?

voor 1ste en 2de lj: graag turnpantoffels of sportschoenen met strips (is makkelijk!) en witte zolen 3de t.e.m. 6de lj: sportschoenen met witte of kleurvaste zolen

Buitenschoolse sportactiviteiten

Op woensdagnamiddag neemt onze school regelmatig deel aan extra sportactiviteiten. Een ruime waaier aan sportevenementen, aangepast aan de diverse leeftijdsgroepen wordt voorzien.  Één of meerdere leerkrachten begeleiden steeds de deelnemende groep kinderen. Deelname aan deze activiteit is nooit verplicht!

Zwemmen

De leerlingen zwemmen vanaf het eerste leerjaar in het Gaverbad te Geraardsbergen.

In de zwemzak zit best:

- een zwembroek (geen zwemshort) of badpak (geen bikini) (artikel 36 - inwendig reglement Gaversbad: Het is verboden de kleedkabines of -lokalen te verlaten in onfatsoenlijke toestand of kledij. Een welvoeglijk zwempak wordt vereist. Bermudashorten worden niet toegelaten.)

- een rode badmuts, verplicht te dragen. De kinderen van het eerste leerjaar en     de nieuwe leerlingen krijgen hun badmuts gratis. (Indien stuk of verloren kan er tegen betaling van 1 euro een nieuwe worden bekomen op school.)

- 2 handdoeken (1 op de grond en 1 om zich af te drogen)

- badpantoffels(bescherming tegen wratten)

De prijs bedraagt 1 euro per zwembeurt. Ook het zwemgeld komt op de maandelijkse rekening.

De recente wetgeving laat ons toe één klas gratis te laten zwemmen. Het behalen van het zwembrevet behoort tot de eindtermen lager onderwijs. Wij willen daarom – bij wijze van beloning voor de geleverde inspanningen – de leerlingen van het zesde leerjaar gratis laten zwemmen. De zwemlessen vallen binnen het normale lesrooster. De ouders dienen daarom schriftelijk te verwittigen wanneer hun kind aan deze lessen niet kan deelnemen. Bij aanvang van het schooljaar krijgen ouders aanvullende info via de vakleerkracht.

1ste trimester - tot Krokus

- om de 2 weken zwemmen voor 3, 4, 5 en 6

Vanaf Krokus:

- wekelijks 1ste en 2de leerjaar